Texels Kookboek - Warme perziken met een saus van witte chocolade

Ingrediënten
12 halve perzikken 150 gr witte chocolade 4 bitterkoekjes cacaopoeder

Hulpmiddelen
bekken pan spatel

Voorbereiding

Bereiding

Laat de perzikken uitlekken.

Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in een bekken. Zet deze bekken op een pan met water, waarbij de bekken het water niet mag raken. Breng het water aan de kook en laat de chocolade, au bain marie, smelten. Regelmatig de chocolade goed doorroeren.

Verwarm de perzikken in een klein beetje sap en verdeel ze over 4 borden. Giet de warme, gesmolten chocolade over de perzikken. Garneer af met een bitterkoekje.

Bestrooi de randen van de borden met een beetje cacaopoeder en dien meteen op

Serveertip

U kunt ook pure chocolade gebruiken.

Soort gerecht: Nagerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: circa 20 minuten
Wijntip: Muscat de beaumes-de-Venise, Muscat de Frontignan of Muscat de Rivesaltes

Eet smakelijk !!